IMG_5294

Over mijzelf

Ik, Gerard de Jong, heb mij als GZ (gezondheidszorg) psycholoog/cognitief gedragstherapeut gevestigd in de wijk Wateringse Veld te Den Haag.

Ik richt mij op de behandeling van individuele clienten.
Ik studeerde psychologie aan de Universiteit Utrecht. Na mijn studie werkte ik als behandelaar in een herstellingsoord en deed ik ervaring op met individuele- en groepstherapieën. Vervolgens was ik werkzaam op het Ambulatorium te Utrecht waar ik mij voornamelijk bezig hield met de behandeling van angsten, fobieën en dwangstoornissen. In 1997 begon ik een zelfstandige psychologiepraktijk in Den Haag. Tevens deed ik als bedrijfspsycholoog freelancewerk voor de Arbo Management Groep te Rotterdam. Tussen 2000 tot 2004 volgde ik de opleiding tot cognitief gedragstherapeut bij de RINO en de opleiding Hypnose en Hypnotherapie bij de NVvH.
Vanaf 2004 was ik werkzaam als therapeut, senior consultant, trainer en coach bij Phyleon, een psychologisch adviesbureau in Den Haag. Sinds 2005 ben ik BIG-geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog. Ik ben tevens lid van het NIP en van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT).
Ik behandel o.a. de volgende psychische problematiek: depressieve stoornissen, angststoornissen, dwangstoornissen (OCS), fobieën, posttraumatische stress-stoornis, werkstress, overspannenheid, burnout, relatieproblemen, levensfaseproblematiek, rouwverwerking en persoonlijkheidsproblematiek.
Ik maak gebruik van de volgende therapievormen: Cognitieve Gedragstherapie, Oplossingsgerichte Therapie, Acceptance & Commitment Therapy (ACT), Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT), Schematherapie en Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR).